Hyppää sisältöön
Kuvassa useampi etäluettava vesimittari

Kajaanin Vesi siirtyy vesimittareiden etäluentaan

Vaihdamme tai vaihdatamme seuraavien vuosien aikana kaikki 7500 asiakasvesimittariamme etäluettaviin vesimittareihin tiedonsiirtoverkon kuuluvuusalueen niin salliessa.

Ensivaiheessa vaihtotyö kohdistuu pääosin Kajaanin keskustaajaman asemakaava-alueille, jonka jälkeen siirrytään asemakaava-alueen ulkopuolella sijaitseviin kiinteistöihin. Vaihtotyön aloitimme helmikuun alussa 2020 ja noin 1150 mittaria vaihdettiin vuoden loppuun mennessä. Vuonna 2021 suunnitelmissamme on vaihtaa 2000 mittaria.

Mittarien vaihtotyön asuinkiinteistöissä suorittaa pääosin VMH Kalibro Oy, joka myös tiedottaa ennakkoon asennuksesta ja asennusajankohdista. Samanaikaisesti suoritamme omana työnä etämittareiden vaihtoja Kiinteistö Oy Kajaanin Pietarin ja kaupungin keskusalueen liike- ja toimistorakennusten osalta sekä erityiskohteissa. Uusille liittyjille asennamme etäluettavan vesimittarin tiedonsiirtoverkon kuuluvuusalueen niin salliessa.

Mittarin vaihto on asiakkaalle maksuton.

Etäluettavista mittareista tieto tulee siirtymään langattomasti Digita Oy:n LoRaWAN-teknologiaan pohjautuvan IoT-verkon kautta Kajaanin Veden asiakastietojärjestelmään.

Etäluenta otetaan käyttöön välittömästi mittarin vaihdon jälkeen. Vaihdon jälkeen vesilaskutus on etäluettavista kohteista reaaliaikaista puhtaasti kulutukseen perustuen, joten arvio- ja tasauslaskutuksista luentakortteineen luovutaan ko. kohteissa.