Hyppää sisältöön
Naisen käden tietokonneen näppäimistöllä

Saavutetta­vuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee Kajaanin Veden verkkosivuja ja on laadittu 9.12.2020. Verkkosivuja koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

Sivustolla olevilla kartoilla esitetyt Kajaanin Veden toiminta-alueet eivät täytä saavutettavuuden vaatimuksia. Työmaa-/häiriökartan saavutettavuusvaatimukset eivät myöskään täyty, niiden osalta palvelun tarjoaa kolmas osapuoli. Kajaanin Vesi toimittaa edellä mainitut asiat saavutettaviksi, kun se on asioinnin kannalta tarpeen. Päivitämme selostetta, kun verkkopalvelun saavutettavuutta kehitetään.

Miten saavutettavuutta on arvioitu?

Palvelun saavutettavuuden olemme arvioinneet itse.

Saavutettavuus

Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta velvoittaa julkista sektoria noudattamaan Euroopan Unionin saavutettavuusdirektiivin vaatimuksia. WCAG (Web Content Accessibility Guidelines) on kansainvälinen ohjeistus verkkosisältöjen saavutettavuudesta. Lain mukaan verkkosivustojen ja sovellusten on täytettävä WCAG 2.1 -ohjeistuksen A- ja AA-tason kriteerit.

Saavutettavat digitaaliset palvelut ovat helppokäyttöisiä kaikille käyttäjille, myös ikääntyneille ja eri tavoin toimintarajoitteisille ihmisille. Kun saavutettavuus on huomioitu, mahdollisimman monet ihmiset voivat käyttää digitaalisia palveluita itsenäisesti.

Vammaiset ja avustavien teknologioiden käyttäjät

Kajaanin Vesi tarjoaa neuvontaa ja tukea vammaisille ja avustavien teknologioiden käyttäjille. Tukea on saatavilla osoitteesta kajaaninvesi@kajaani.fi sekä puhelinpalveluna ma ja ke klo 9-11 ja klo 13-15, puh. 08 6155 2949.

Huomasitko puutteita saavutettavuudessa?

Kajaanin Vesi -liikelaitos pyrkii jatkuvasti parantamaan verkkopalvelun saavutettavuutta. Jos löydät ongelmia, joita ei ole kuvattu tällä sivulla, ilmoita niistä meille ja teemme parhaamme puutteiden korjaamiseksi. Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle.

Palautetta voi antaa seuraavilla tavoilla:

Anna palautetta tällä verkkolomakkeella tai lähetä sähköpostia osoitteeseen kajaaninvesi@kajaani.fi.

Ei-saavutettavia sisältöjä voi pyytää saavutettavassa muodossa.

Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000