Hyppää sisältöön
Valvomossa tarkkailaan Kajaanin Veden prosessia

Ajankohtaista Kajaanin Veden työmaista

Saneeraamme vesihuoltoverkostoa ja laitteistoja vuosittain eri puolilla kaupunkia. Pyrimme ajoittamaan vesihuollon saaneerauksen vaatimat kaivutyöt mahdollisuuksien mukaan samaan aikaan katurakentamisen kanssa, jotta työt aiheuttavat asukkaille ja yrityksille mahdollisimman vähän haittaa.

Työmaakohteissa suunnitelluista vedenjakelun keskeytyksistä ilmoitetaan postilaatikkoon jaettavalla tiedotteella ja tällöin tiedottamisesta vastaa urakoitsija.

  • Kajaanin Vesi saneeraa vesijohtoverkostoa Väinämöisenkadulla, välillä Linnankatu – Sissikatu. Urakoitsijana toimii Pyykkönen Yhtiöt Oy. Työ käynnistyy toukokuussa 2022 ja sen on määrä valmistua urakkasopimuksen mukaan heinäkuussa 2022.

    Kajaanin Vesi saneeraa vesijohtoverkostoa Liikennepuiston alueella. Urakoitsijana toimii Putkistosaneeraus Eerola Oy. Työ käynnistyy toukokuussa 2022 ja sen on määrä valmistua urakkasopimuksen mukaan 15.6.2022.

    Kajaanin Vesi saneeraa vesijohtoverkostoa Soidinsuonpuiston, Metsokadun, Teerikadun, Kielonpolun ja Honkirämeenpuiston alueilla. Urakoitsijana toimii Uponor Infra Oy. Työ käynnistyy toukokuussa 2022 ja sen on määrä valmistua urakkasopimuksen mukaan 30.7.2022.

  • Kajaanin Vesi rakentaa Lehtikankaan Kaarnakadun uudelle asemakaava-alueelle vesihuoltoverkostot. Samalla alueelle rakennetaan katu ja hulevesiverkosto. Urakoitsijana toimii Pyykkönen Yhtiöt Oy. Valmistumisaika on toukokuussa 2022.

    Kajaanin Vesi saneeraa viemäriverkostoa Nakertajan Haasiatiellä, Karhitiellä, Maamiehentiellä, Törmäpurontiellä ja Työmiehentiellä. Urakoitsijana toimii Uponor Infra Oy. Urakkasopimuksen mukainen valmistumisaika on 16.6.2022.

  • Kaupungin keskustan ja Onnelan alueen kiinteistöjen etäluettavien vesimittareiden vaihtotyö omana työnä on käynnissä ja työt jatkuvat koko vuoden 2022.

Vedenjakelukatkoksista aiheutuu putkistoon virtaus- ja painevaihteluja, jolloin putken seinämästä voi irrota sakkaa, joka mahdollisesti voi värjätä tai sameuttaa veden hetkellisesti saneerausalueen kiinteistöissä tai jopa laajemmallakin alueella. Veden värimuutokset poistuvat juoksuttamalla talousvettä esim. ulkovesipisteen kautta kunnes vesi kirkastuu. Mikäli ongelma jatkuu veden juoksutuksesta huolimatta ota yhteyttä vesilaitokselle.