Hyppää sisältöön
Valvomossa tarkkailaan Kajaanin Veden prosessia

Ajankohtaista Kajaanin Veden työmaista

Saneeraamme vesihuoltoverkostoa ja laitteistoja vuosittain eri puolilla kaupunkia. Pyrimme ajoittamaan vesihuollon saaneerauksen vaatimat kaivutyöt mahdollisuuksien mukaan samaan aikaan katurakentamisen kanssa, jotta työt aiheuttavat asukkaille ja yrityksille mahdollisimman vähän haittaa.

Työmaakohteissa suunnitelluista vedenjakelun keskeytyksistä ilmoitetaan postilaatikkoon jaettavalla tiedotteella ja tällöin tiedottamisesta vastaa urakoitsija.

 • Aloitamme vesihuoltoverkostojen saneerauksen Honkirämeentiellä, Riekonpolulla ja Pyykujalla. Urakoitsijana toimii Pyykkönen Yhtiöt Oy. Urakkasopimuksen mukainen valmistumisaika on lokakuun lopussa 2022.

 • Saneeraamme vesijohtoverkostoa Soidinsuonpuiston, Metsokadun, Teerikadun, Kielonpolun ja Honkirämeenpuiston alueilla. Urakoitsijana toimii Uponor Infra Oy. Työt valmistuvat 31.8.2022.

  Saneeraamme Väinämöisenkadun vesihuoltoverkostoa välillä Lönnrotinkatu – Linnankatu. Urakoitsijana toimii Putkistosaneeraus Eerola Oy. Urakkasopimuksen mukainen valmistumisaika on 15.8.2022.

  Saneeraamme vesijohtoverkostoa Väinämöisenkadulla, välillä Linnankatu – Sissikatu. Urakoitsijana toimii Pyykkönen Yhtiöt Oy. Urakkasopimuksen mukainen valmistumisaika on heinäkuussa 2022.

 • VMH Kalibro Oy jatkaa etäluettavien mittareiden asennustöitä 1.8.2022 alkaen seuraavilla alueilla: Teerisuo, Hevossuo, Kirkkoaho, Lehtomäki, Hepomäki, Pärsänsuo, Kuluntalahti, Mökkikylä ja Salmijärvi.
  29.8.2022 alkaen vaihtoalue laajenee Otanmäen ja Vuolijoen taajamiin, Vuottolahteen ja Vuorokkaaseen, joissa asennustiimi on paikalla vain viikot 35-36.

  Kaupungin keskustan ja Onnelan alueen kiinteistöjen etäluettavien vesimittareiden vaihtotyö omana työnä on käynnissä ja työt jatkuvat koko vuoden 2022.

Vedenjakelukatkoksista aiheutuu putkistoon virtaus- ja painevaihteluja, jolloin putken seinämästä voi irrota sakkaa, joka mahdollisesti voi värjätä tai sameuttaa veden hetkellisesti saneerausalueen kiinteistöissä tai jopa laajemmallakin alueella. Veden värimuutokset poistuvat juoksuttamalla talousvettä esim. ulkovesipisteen kautta kunnes vesi kirkastuu. Mikäli ongelma jatkuu veden juoksutuksesta huolimatta ota yhteyttä vesilaitokselle.